تعریف کارگزاران ترویجی فناوری
در جهت سهولت و افزایش دقت در تکمیل فرایند دانشبنیانی شرکتهای و موسسات فناور، معاونت علمی ، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاست جمهوری کارگزارانی ترویجی را تعیین کرده است تا با مشاوره دقیق شرکتها و موسسات فرایندهای مرتبط با ارزیابی و بررسی صلاحیت متقاضیان در محدوده زمانی کمتری انجام گردد. کارگزاران ترویجی با داشتن کارشناسان متخصص در این زمینه میتوانند با مشاوره دقیق شرکتهای فناور در تمامی مراحل دانش بنیانی در این خصوص به شرکت ها مشاوره دهند.
نقش های کارگزاران ترویجی فناوری
حوزه فعالیت این کارگزاران تسهیل شرایط دانشبنیان شدن شرکت ها، ایجاد CVC ، استفاده از اعتبار مالیاتی و ایجاد مراکز همآفرینی و کارخانجات نوآوری میباشد و همچنین در بسیاری از مراحل مختلف توسعه، انتقال و تجاریسازی فناوریها نقشهای حیاتی ایفا میکنند. این کارگزاران جهت شناسایی و احصاء نیازها از شرکتهای مربوطه بازدید به عمل میآورند. پس از بررسیهای نهایی توسط کارگزاران تخصصی، قابلیتهای آن شرکت مشخص شده و سریعترین راه جهت به نتیجه رسیدن و دانش بنیان شدن آن مجموعه معین میگردد. سپس تیم کارگزار فعالیتهای خود را در این راستا شروع میکند. این فرایند دانشبنیان شدن ممکن است تحت هر یک از این شرایط ذیل صورت پذیرد:
- شناسایی محصولات هایتک و نوآور تولیدی یا توسعه محصول از سوی تیم تحقیق و توسعه آن مجموعه توسط کارگزاران تخصصی
- امکان استفاده از بستر همآفرینی از طریق واگذارکردن ظرفیتهای بالقوه مجموعه شامل ظرفیتهای مکانی، تجهیزات، دستگاهها و خطوط تولیدی، آزمایشگاهها و سایر بسترهای قابل استفاده به شرکتهای دانشبنیان دارای زنجیره ارزش، در راستای تولید محصولی نوآور یا توسعه خدمتی جدید و نیز منتفع شدن شرکتهای تابعه از اعتبار مالیاتی در صورت تایید محصول حسب بند (ب) ماده (11) قانون جهش تولید دانشبنیان
- شناسایی چالشهای آن مجموعه توسط توسط تیم کارگزار و تلاش در جهت رفع آنها از طریق شرکتهای دانشبنیانی که در آن حوزه فعالیت میکنند.